Invitatii personalizate cu sarma
Idei creative

Invitatii personalizate cu sarma

de

Invitatiile create din carton, panza de sac si sarma sunt usor de realizat si arata foarte bine. In plus exista o varietate aproape infinita de modele pe care le poti crea. Pentru a realiza invitatiile ai nevoie de cateva materiale usor de procurat de la un magazin de textile si o librarie. Tehnica aceasta se bazeaza pe decuparea si lipirea panzei pe carton. Sarma de cupru se rasuceste fie cu mana fie cu un cleste cu varf rotund si se aplica pe panza inaite de lipirea acesteia pe invitatie.

NECESAR: carton colorat cu textura, panza de sac, sarma subtire de cupru, cutter, lipici (“Moment” – adeziv universal), cleste, foarfeca, panglica, marker permanent de diverse culori.
 

Invitatii nunta personalizate cu sarma

MOD DE REALIZARE:

  • Taierea cartonului colorat cu textura

Eu am folosit carton de format A3 pe care l-am pliat in doua pe lungime si apoi l-am taiat atent cu cutterul folosind un liniar pentru a obtine o taietura dreapta. Daca ai la indemana o ghilotina, cu atat mai bine! Pentru a obtine un efect optic mai bun poti trasa marginea indoita a cartonului cu un obiect ascutit (de exemplu un varf de foarfeca). Dintr-un carton A3 obtii 5 invitatii de dimensiune 10x15 ce se deschid (deschise sunt 10x30).

  • Decuparea panzei de sac

Pentru a obtine un efect artistic este indicat sa cumperi panza de sac cu textura rara. Panza de sac se decupeaza proportional cu cartonul folosind o foarfeca. Pentru a evita desirarea materialului poti scoate cateva fire din margine, lasand astfel materialul cu “mustati” laterale.

  • Indoirea sarmei si aplicarea ei pe panza

Trebuie sa te asiguri ca sarma cu care lucrezi este usor de indoit. Ideala in acest scop este sarma de cupru pe care o poti cumpara fie din magazinele de hobby, fie din magazine tehnice. Sarma se indoaie astfel incat sa obtii efecte estetice (spirale, flori, inimi). Trebuie sa te asiguri ca poti trece sarma prin panza pentru a avea o fixare buna pe invitatie.

  • Aplicarea panzei pe invitatie

Pentru a fi sigura ca lipiciul nu devine sfaramicios si ca are o aderenta optima foloseste “Moment” - adeziv universal. Este usor de aplicat si are uscare rapida. Lipeste materialul pe carton, asigurandu-te ca ai adeziv pe toata suprafata de contact. Asteapta pana ce
lipiciul este complet uscat.

  • Decorarea invitatiei cu panglica si text

Invitatia astfel obtinuta poate fi decorata cu panglica de diverse culori, aplicata cu acelasi lipici “Moment”. Panglica se cumpara fie de la mercerie, fie de la magazinul de hobby. Tai panglica la dimensiunea dorita, aplici pe toata lungimea ei lipici, o fixezi pe invitatie.
Pentru a scrie pe invitatii poti folosi carioca (pentru carton) sau marker universal permanent lucios sau mat (pentru textile). Alege culorile astfel incat sa fie in ton cu invitatia.

Invitatii nunta personalizate lucrate manual cu sarma

Opinii (0)

Adauga opinia ta: